Nachin robottimallisto kasvaa, Scara-robotti EZ03 julkaistu

Finnrobotics Oy toimittaa Suomessa Nachi robotteja. Nyt Nachi on julkaissut uuden robottimallin EZ03. Se kuuluu ultranopeiden, kompaktien robottien mallistoon, jonka aiempia julkaisuja ovat olleet MZ04 sekä MZ07. Scara robotti EZ03 on parhaimmillaan kattoon asennettuna, jolloin se voi esteittä liikkua koko toiminta-alueellaan. Tämä minimoi tarvittavien liikeratojen pituuden, joten samalla maksimoituu robotin nopeus. Tietenkin siitä on saatavissa myös lattialle asennettava malli, jolla puolestaan on hivenen suurempi ulottuma.

EZ03 on neliakselinen, hyvin nopea robotti. Sen vertikaalisen suunnan (J1-akseli) maksimiliikenopeus on 1400mm/s ja kolmesta pyörivästä akselista nopeimman, nelosakselin (J4) nopeus huima 2400°/s. Kaikki robotin kaapelit, mukaan lukien käsivarteen tuleva I/O-kaapeli sekä paineilmaletkut tarvittavine venttiileineen ovat sisäänrakennettuja, joten toiminta ahtaissakin paikoissa on sen ansiosta mahdollista. Ranneakselissa on 36mm halkaisijaltaan oleva reikä, jonka läpi kaapelit voidaan viedä toimilaitteisiin.

Video 1. EZ03 on nopeimmillaan kattoon asennettuna.

Video 2.  EZ03 tarvitsee todella vähän tilaa toiminnalleen.

Video 3. Kaapelit saa vietyä tarttujaan asti käsivarren sisällä

Video 4. EZ03 ja MZ-tuoteperheen esittelyä.

Lataa esite robotista tästä

Lisätietoja:
Kimmo Yli-Anttila puh. 050 – 383 4800
Teemu Kangas puh. 050 – 383 4802