Särmäys

sarmaysNachin särmäyssovelluksen avulla kappaleiden särmäys voidaan automatisoida täysin. Tällöin robotti hoitaa levyaihion viennin särmäyskoneeseen, levyn käännöt ja valmiin kappaleen paletoinnin. Särmäykseen kehitetty synkronointitoiminto pitää huolen, että robotin tarttuja tukee ja seuraa levyä taivutuksien aikana.

Robotin kytkentä särmäyskoneeseen edellyttää särmäyskoneeseen vain pieniä muutoksia. Särmäyskoneeseen kytketään pulssianturi, joka välittää synkrotoiminnolle tiedon yläterän liikenopeudesta ja -matkasta. Myös vanhan särmäyskoneen automatisointi on mahdollista alhaisin kustannuksin. Nachin särmäystoiminto ei vaadi särmärivalmistajan toimittamaa robottioptiota/-kittiä. Särmäyskoneen tulee olla tyyppiä, jossa yläterä liikkuu, mutta alaterä pysyy paikoillaan.

Robotin opettaminen särmäykseen on helppoa ja vaivatonta. Asetusten tekeminen, opettaminen ja seuranta tapahtuvat kaikki robotin oman opetusyksikön avulla. Robottiohjelmassa kutsutaan tiedostoja, joissa on määritetty levyvahvuus ja ylä- sekä alaterän tiedot. Jos särmärissä muutetaan taivutuskulmaa, robottiohjelmaan ei tarvitse tehdä mitään muutoksia, koska robotti osaa laskea liikeratansa Nachin patentoiman särmäyssynkrotoiminnon avulla.

Joustavuuden ansiosta särmäystoiminto soveltuu erinomaisesti myös pienille sarjoille ja vaihteleville kappaleille.

Ladattava aineisto

Press Brake Tending (pdf, 0.98 Mt)

Särmäysrobotti työssään (wmv, 9.52 Mt, kesto 01:11)

Särmäysrobotti työssään (wmv, 3.09 Mt, kesto 00:23)

Särmäysrobotin opettaminen (wmv, 16.4 Mt, kesto 01:08)