Nachin MZ-perhe on saanut uuden mallin MZ04

Nachi MZ04 robottiuutuus

Nachi-robotit lanseerasi vuoden vaihteessa uuden MZ04 robotin samanaikaisesti Japanissa, Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa. Robotti on suunnattu keveisiin ja nopeutta vaativiin kappaleenkäsittelysovelluksiin esimerkiksi metalli, muovi, elektroniikka ja elintarviketeollisuuteen.

MZ04-robotti on maailman nopein kompaktirobottien sarjassa isoveljensä MZ07:n tavoin. Käytetty kevyt ja jäykkä varsirakenne, sekä viimeisin liikeohjausteknologia tekevät tästä robotista kokoluokkansa nopeimman robotin. Tämä osaltaan lisää tuottavuutta monenlaisissa robottisovelluksissa. Robotin kuormankantokyky on 4 kg ja se kykenee äärimmäiseen toistotarkkuuteen. MZ04 robottimallin toistotarkkuus on ±0,02 mm ja viimeisen 6-akselin nopeus on huimat 900 º/s.

MZ07E

Uusi MZ-tuoteperhe

Robotin rungossa on edistynyt johdotusratkaisu, mikä mahdollistaa johtojen ja putkien viemisen ranteen ja viimeisen 6-akselin lävitse. Tämän johdosta voidaan välttää häiriöitä ulkoisten laitteiden kanssa, sekä sallia robotin rungon operoida huomattavasti ahtaamissa paikoissa parannetulla tarkkuudella ja suurella nopeudella tarvitsematta huolehtia johtojen käyttäytymisestä. Robotti voidaan asentaa kaikkiin asentoihin ja se on painoltaan vain 25 kg luokkaa. Robotin jalustan koko on vain A5‑paperin koko.

Nopea ja helppo ohjelmoida

Robotin ohjelmointi voidaan toteuttaa perinteisesti opetuspaneelin näppäinten avulla tai robottia voidaan liikuttaa käsin vetämällä haluttuihin pisteisiin. Liikuta omin käsin robottia ja näytä sille liike, joka sen tulee suorittaa. Robotti suorittaa ohjelmassaan tallennetut pisteet. Robotin käyttö tapahtuu käytännöllisellä opetuspaneelilla, jossa on sekä kosketusnäyttö että perinteiset näppäinpainikkeet.

Nachin kehittämä MZ04-robotti on edistyksellinen ja tehokas. Sen sisältämä tekniikka on maailmanlaajuisesti ainutlaatuista (nopeus ja tarkkuus). Robotin käyttöönottokulut ovat poikkeuksellisen alhaiset. Jos robotti asennetaan tuotantoonne soveltuvan tarttujan kera, voi se olla käytössä vain muutamia tunteja toimituksen saapumisesta.

Käyttäjäystävällisyys ei ainoastaan rajoitu ohjelmointiin, vaan MZ04E robottia voidaan käyttää ilman turvavarustusta. Robotin kaikki moottorit ovat teholtaan alle 80 W ja ihminen voi työskennellä robotin kanssa samassa tilassa (sovelluskohtaista).

 Tilaa esittelykäynti (MZ07L-robotilla) tehtaallenne:

etunimi.sukunimi@finnrobotics.fi tai +358 50 383 4803 (Timo Kerminen)