Avainsana-arkisto: robotti

OTC FD-V20A – robotti tarkkaan työstöön

Finnrobotics Oy on viimeisen vuoden aikana toimittanut useita jyrsinsovelluksia. Käytettäessä robottia työstössä on liikeratojen toistotarkkuus normaalia tärkeämmässä roolissa. OTC FD-V20A on huippu paras robotti hyvin tarkkoja liikeratoja vaativiin sovelluksiin. Kuva 1 osoittaa eron normaaliin robottiin verrattuna halkaisijaltaan 20 mm ympyrässä, vaikka työstönopeus on ollut kaksinkertainen.

liikeradat

Kuva 1. FD-V20A – huomattavasti parantunut liikeradan tarkkuus. 

FD-V20A on käsittelykyvyltään 20 kg robotti, jolla on korkea motorinen suorituskyky. Siinä on normaalia tehokkaammat moottorit sekä jäykempi käsivarsi. Tämän ansiosta työstöratojen tarkentumisen lisäksi työstöjälki on aiempaa parempaa. Robottia voidaan käyttää laser sovelluksissa (hitsaus, leikkaus,merkkaus) suurella nopeudella ja tarkkuudella. Muita käyttökohteita ovat mm. TIG- ja plasmahitsaus, robottijyrsintä, liimaus sekä tarkat mittaukset ja asennukset. Ulkoisilta mitoiltaan FD-V20A on kuten tavallinen malli FD-V20.

työstörobotti laser robotti

Kuva 2. OTC FD-V20A

Kuvassa 3 näkyy miten hyvään työstöjälkeen V20A pystyy. Työstönopeus oli 10 m/min ja pienin säde ympyrämuodossa 5 mm.

V20Atyöstöjälki

Kuva 3. V20A tekee tarkkaa työtä.

Lataa esite robotista tästä.

Robotin tuotesivulle pääset tästä.

Lisätietoja robotin soveltuvuudesta eri kohteisiin:

Kimmo Yli-Anttila puh. 050 3834 800
Teemu Kangas puh. 050 3834 802

OTC mallistossa myös 7-akseliset hitsausrobotit

Finnrobotics Oy toimii Suomessa kaarihitsausrobotteihin erikoistuneen robottitoimittaja OTC:n edustajana. Robottien lisäksi OTC valmistaa hitsauskoneet sekä koko hitsausvarustuksen, mikä takaa yhteensopivuuden, toimintavarmuuden ja luotettavuuden.

Kaarihitsausrobottien mallistosta löytyy nyt myös viisi 7-akselista robottia. Seitsemäs akseli antaa lisää mahdollisuuksia robotille liikkua koko toiminta-alueellaan, etenkin ahtaissa paikoissa sekä auttaa pitämään poltinkulman oikeanlaisena. Alla oleva video havainnoillistaa asiaa käytännössä. Seitsemännen akselin vapaus poistaa 6-akselisissa roboteissa esiintyvän singulariteettiongelman.

7axis_robot_welding

Kuva 1. Seitsemännen akselin tuoma hyöty oikeaan poltinkulmaan.

Video 1. 6-akselisen (vasemmalla) ja 7-akselisen robotin työskentelyn vertailua.

Lataa esite 7-akselisista roboteista tästä.

Suorat linkit robottimalleihin: FD-B4S, FD-B4LS, FD-V6S, FD-V6LS, FD-V20S

Lisätietoja OTC-roboteista ja hitsaussovelluksista:
Kimmo Yli-Anttila puh. 050 – 3834 800

Finnrobotics Oy vahvasti osallisena huonekalutehdas Iskun jätti-investoinneissa Lahdessa

Vuonna 1928 perustettu perheyritys, huonekalutehdas Isku, keskittää tuotantonsa Suomeen ja modernisoi Lahden tehdastaan yli 20 miljoonalla eurolla. Uudistukset mahdollistavat tulevaisuudessa nykyisen 135 miljoonan euron liikevaihdon kaksinkertaistamisen.

Yksi suurista uudistuksista on ainutlaatuinen muotoiltavan vanerin, Gradan, käsittelyyn rakennettu puristinlinjasto. Finnrobotics on toimittanut Grada-linjaston automatisointia varten useita Nachi-robotteja vanerilevyjen käsittelyyn sekä jyrsintään. Jyrsinnässä robotin liikeradat ohjelmoidaan Offline- eli etäohjelmointina 3D CAD-mallien avulla, mikä osaltaan mahdollistaa tuotannon jatkumisen katkeamattomana kolmessa vuorossa.

Iskun investoinnit ovat malliesimerkki siitä, miten tuotantoa on vaikeankin taloustilanteen aikana mahdollista säilyttää ja jopa kasvattaa Suomessa. Laadukkaasti toteutetulla robotisoinnilla saavutetaan merkittävästi lisää tuotantotehokkuutta ja –kapasiteettia. Iskun uuden puristinlinjan avulla huonekalujen valmistus nopeutuu jopa 60 prosenttia.

Finnrobotics on robottisovellusten asiantuntija hitsaus-, kappaleenkäsittely- ja jyrsintäsovelluksissa. Mallistomme sisältää laajan valikoiman robotteja, joista valitsemme aina sopivan mallin asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Iskulle toimitetut robotit ovat Euroopan ensimmäiset SRA-100H-robotit, joiden merkittävin kilpailuetu on robotin käsivarren ja ranteen läpi kulkevat kaapelit.

Isku_uutisenkuvituskuvaRobotti poimimassa Grada-levyä puristinmuotista servo-ohjatun tarttujan avulla

Lisätietoja:

Kimmo Yli-Anttila 050 383 4800
Teemu Kangas 050 383 4802
(etunimi.sukunimi@finnrobotics.fi)

Finnrobotics toimitti Euroopan ensimmäiset Nachi SRA-H robotit

Finnrobotics kulkee robottitekniikan kehityksen kärjessä toimittamalla Euroopan ensimmäiset Nachi SRA-100H robotit jyrsintä- sekä käsittelysovelluksiin. Puutuoteteollisuuteen toimitetut robotit ovat varustettu muun muassa servotarttujalla sekä sähköisellä jyrsimellä.

Nachi SRA-100H etuna kilpaileviin tuotteisiin on ranteen lävitse vedettävät kaapelit. Tällöin tarttujan tai toimilaitteen kaapelit eivät sotkeudu tai tartu työkappaleeseen tai muihin toimilaitteisiin. Kaapelit ovat suojassa robotin käsivarren sisällä näin myös robotin liikeradat voivat olla laajempia ja monimuotoisempia kuin tavallisilla tarttujilla tai jyrsimillä.

Nachin robottimallistosta löytyy useita malleja joissa robotin kaapelit voidaan vetää robotin ranteen lävitse. Kerromme mielellämme lisää Nachin robottimallistosta ja Nachi robottien ominaisuuksista. Lataa esite Nachin roboteista tästä: (Nachi Robot 2013 ENG)

asema_takaa

Puristuslinja edestä

asema_edesta

Puristuslinja takaa

jyrsinsolu

Jyrsinsolu

jyrsintärobotti robottijyrsintä

Lähikuva karasta. Myös karan letkut on viety ranteen läpi

toinen tarttuja

Tarttuja, huomaa ranteen läpi kulkeva ilmaletku

 

Lisätietoja:

Kimmo Yli-Anttila 050 383 4800,
Timo Kerminen 050 383 4803
(etunimi.sukunimi@finnrobotics.fi)

Puumessut 2015

PUUMESSUT2Finnrobotics Oy osallistui Jyväskylässä järjestettyihin puumessut 2015 tapahtumaan. Messut olivat kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut tapahtuma ja kävimme monia mielenkiintoisia keskusteluita robotiikan tämän hetkisestä tilanteesta sekä tulevaisuudesta. Robottien monikäyttöisyys sekä pienten valmistussarjojen soveltuminen automatisointiin olivat keskustelua herättäviä aiheita.

Oli hienoa tavata uusia tuttavuuksia ja kasvoja puhelimien sekä sähköpostien takaa. Kiitos kaikille Puumessut  2015  –messuosastollamme käyneille.

OTC Single Frame hitsausasema

asemaFinnrobotics esittelee uuden yksirunkoisen hitsausaseman Single Frame DP5-500L. Tässä hitsausrobotti ja toimilaitteet on asennettu yhdelle jäykälle kotelorakenteiselle rungolle. Jäykkä runko mahdollistaa ohjelmien säilymisen aseman siirtojen ajan sekä helpottaa merkittävästi etäohjelmointi ohjelmistojen kalibrointia sekä käyttöä. Robotti on asetettu runkorakenteen päälle radalle ja L-pöydät saman rakenteen sivuille. L-pöytiä voidaan käyttää myös grillipöytinä vastalaipan kanssa. Finnrobotics Single Frame tuoteperhe täydentyy uusilla malleilla kesän 2015 aikana.

Single Frame DP5-500L on varusteltu OTC Daihenin uusimmilla Welbee sarjan pulssihitsauskoneella. Älykkäällä ja tarkalla virranhallinnalla Welbeen P500L-koneen suorituskyky täytelangalla ja 80 CO2 + 20 Ar suojakaasulla on saatu vastaamaan tulosta, jota tavallisesti odotetaan vain MAG-laitteilta. Tutustu Welbee koneisiin: Welbee-esite suomeksi.

Lisätietoja:

Kimmo Yli-Anttila 050 383 4800,
Timo Kerminen 050 383 4803
etu.sukunimi@finnrobotics.fi

Nachin MZ-perhe on saanut uuden mallin MZ04

Nachi MZ04 robottiuutuus

Nachi-robotit lanseerasi vuoden vaihteessa uuden MZ04 robotin samanaikaisesti Japanissa, Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa. Robotti on suunnattu keveisiin ja nopeutta vaativiin kappaleenkäsittelysovelluksiin esimerkiksi metalli, muovi, elektroniikka ja elintarviketeollisuuteen.

MZ04-robotti on maailman nopein kompaktirobottien sarjassa isoveljensä MZ07:n tavoin. Käytetty kevyt ja jäykkä varsirakenne, sekä viimeisin liikeohjausteknologia tekevät tästä robotista kokoluokkansa nopeimman robotin. Tämä osaltaan lisää tuottavuutta monenlaisissa robottisovelluksissa. Robotin kuormankantokyky on 4 kg ja se kykenee äärimmäiseen toistotarkkuuteen. MZ04 robottimallin toistotarkkuus on ±0,02 mm ja viimeisen 6-akselin nopeus on huimat 900 º/s.

MZ07E

Uusi MZ-tuoteperhe

Robotin rungossa on edistynyt johdotusratkaisu, mikä mahdollistaa johtojen ja putkien viemisen ranteen ja viimeisen 6-akselin lävitse. Tämän johdosta voidaan välttää häiriöitä ulkoisten laitteiden kanssa, sekä sallia robotin rungon operoida huomattavasti ahtaamissa paikoissa parannetulla tarkkuudella ja suurella nopeudella tarvitsematta huolehtia johtojen käyttäytymisestä. Robotti voidaan asentaa kaikkiin asentoihin ja se on painoltaan vain 25 kg luokkaa. Robotin jalustan koko on vain A5‑paperin koko.

Nopea ja helppo ohjelmoida

Robotin ohjelmointi voidaan toteuttaa perinteisesti opetuspaneelin näppäinten avulla tai robottia voidaan liikuttaa käsin vetämällä haluttuihin pisteisiin. Liikuta omin käsin robottia ja näytä sille liike, joka sen tulee suorittaa. Robotti suorittaa ohjelmassaan tallennetut pisteet. Robotin käyttö tapahtuu käytännöllisellä opetuspaneelilla, jossa on sekä kosketusnäyttö että perinteiset näppäinpainikkeet.

Nachin kehittämä MZ04-robotti on edistyksellinen ja tehokas. Sen sisältämä tekniikka on maailmanlaajuisesti ainutlaatuista (nopeus ja tarkkuus). Robotin käyttöönottokulut ovat poikkeuksellisen alhaiset. Jos robotti asennetaan tuotantoonne soveltuvan tarttujan kera, voi se olla käytössä vain muutamia tunteja toimituksen saapumisesta.

Käyttäjäystävällisyys ei ainoastaan rajoitu ohjelmointiin, vaan MZ04E robottia voidaan käyttää ilman turvavarustusta. Robotin kaikki moottorit ovat teholtaan alle 80 W ja ihminen voi työskennellä robotin kanssa samassa tilassa (sovelluskohtaista).

 Tilaa esittelykäynti (MZ07L-robotilla) tehtaallenne:

etunimi.sukunimi@finnrobotics.fi tai +358 50 383 4803 (Timo Kerminen)

Finnrobotics mukana Automatica-messuilla Münchenissä 3-6.6

automatica-logoNachi –robotien osastolla A4 528  voitte tutustua uuden robottisukupolven MZ07 robottiin. Robotin avulla automatiosointi on tullut helpommaksi, turvallisemmaksi ja energiaa säästävämmäksi.

MZ07_cata

MZ07

OTC-robotit esittelee osastollaan B4 505 uuden seitsemän akselisen hitsausrobotin FD-B6. Lisäakselin avulla robottia voidaan käyttää vaikeammissa hitsaussovelluksissa.

Teaser-video uudesta robotista.

Olemme päämiestemme osastoilla, mutta varmuudella saatte sovittua tapaamisen ottamalla suoraan yhteyttä.

Kimmo Yli-Anttila +358-50-3834800
Timo Kerminen +358-50-3834803

Uusi MZ07 robotti Nachi:lta

Nachi on tuonut markkinoille uuden MZ-sarjan robottimallin.

MZ07 robotti on maailman nopein, kevein kompaktirobotti sarjassa maailmalla. Käyttämällä kevyttä ja jäykkää varsirakennetta, sekä viimeisintä liikeohjausteknologiaa tekevät tästä robotista 37% nopeamman kuin Nachi:n aiemmat mallit. Tämä osaltaan lisää tuottavuutta monenlaisissa robottisovelluksissa. Robotilla on korkea pölyn ja vedenkestävä vakio-ominaisuus ja sen suojaustaso on IP67. Robotin kuormankantokyky on 7kg ja se kykenee äärimmäiseen toistotarkkuuteen. Lyhyemmän MZ07-01 robottimallin toistotarkkuus on +/-0,02mm ja pidemmän MZ07L-01 robottimallin toistotarkkuus on +/-0,03mm. Viimeisimmän 6-akselin nopeus on huimat 1000º/s.

Robotin rungossa on edistynyt johdotusratkaisu, mikä mahdollistaa johtojen ja putkien viemisen ranteen ja viimeisimmän 6-akselin lävitse. Tämän johdosta voidaan välttää häiriöitä ulkoisten laitteiden kanssa. Sekä sallii robotin rungon operoida huomattavasti ahtaamissa paikoissa parannetulla tarkkuudella ja suurten nopeuksien ennalta-arvattavalla johtojen käyttäytymisellä. Robotti voidaan asentaa kaikkiin asentoihin ja se on painoltaan vain 30kg luokkaa.

CFD-ohjaus_pieni

Myös ohjain on pienikokoinen.

Myös ohjain on pienikokoinen.

MZ -robottisarjassa on vakiona uusi kompakti CFD –ohjausyksikkö, myös se voidaan asentaa pystysuoraan, mikä auttaa säästämään tilaa. CFD -ohjaukseen voidaan lisätä yksi ulkoinen servoakseli, sekä siinä on uusi kompakti opetusyksikkö. MZ07 robotti voidaan myös kytkeä uuteen FD- ohjaukseen, sekä robottiin voidaan optiona tilata normaali FD -opetusyksikkö. Kompakti ohjausyksikkö sisältää kaikki samat ominaisuudet kuin uusi FD-ohjaus. Mutta lisäksi vakiona toimitukseen kuulu kevyt simulointiohjelmisto FD on Desk Light. Tämän lisäksi robottiin saa suuren määrän erilaisia optioita, kuten rungon sisään suunniteltu 3 venttiilin venttiilipaketti, Ethernet kaapeli kameraa varten ja erilaisia Nachi:n valmistamia tarttuja paketteja. Nachi MZ07 robotti on lanseerattu syyskuussa samanaikaisesti Japanissa, Amerikassa, Euroopassa, Kiinassa ja Itä-Aasiassa.

Ladattava materiaali

Video YouTubessa

MZ07_esite

Twin robottikonttiasema OTC:n roboteilla ennätysajassa

Finnrobotics Oy on jälleen toimittanut kahden OTC robotin Twin robottikonttiaseman Peikko Finland Oy:lle ja vielä ennätysajassa alle kuukaudessa tilauksesta tuotantoon. Tämä on ainoastaan mahdollista hyvän ammattitaidon ja vahvan OTC päämiehen tuella. Tämä on kymmenes Peikolle toimitettu useamman robotin robottikonttijärjestelmä.

Toimitus näin nopeassa aikataulussa on mahdollista vain, koska Finnrobotics pystyy suunnittelemaan ja rakentamaan robottisysteemit alusta loppuun itsenäisesti, mutta räätälöidysti asiakkaan villeimpien toiveiden mukaisesti.

Nopean toimituksen salaisuus piilee Finnrobotics Oy:n omien moduulipöytien ratkaisuissa, sekä
että nämä järjestelmät ovat rakennettu samalle alustalle / kontille. Hitsausasemien toimituksissa ovat suuressa roolissa tietenkin itse hitsausprosessin hallinta, mikä on helppo toteuttaa alusta loppuun maailman kolmanneksi suurimman hitsauskonevalmistajan OTC:n hitsausroboteilla ja hitsausvarustuksilla. Kaikki hitsausasemat ovat täysin testattuja ja ohjelmoituja valmiiksi Finnrobotics Oy tiloissa Ulvilassa. Finnrobotics Oy toimii Nachi:n ja OTC:n maahantuojana, sekä huoltaa niin robotit kuin hitsauskoneet, sekä suorittaa hitsauskoneiden kalibroinnit ja validoinit OTC:n toimittamilla erikoislaitteilla.

Myös Finnrobotics Oy:n vahvuus on Kimmo Yli-Anttilan yli 30 vuoden hitsausosaamisessa ja hitsauskokemuksessa, sekä erityisesti robottiasemien käyttöönotossa, joita on kertynyt vuosien varrella yli 600 käyttöönotettua robottiasemaa erimerkkisillä roboteilla esim. ABB, Hitachi, Motoman, Nokia, OTC ja Puma.

1_web

Toukokuun lopussa Peikko Finland Oy:lle tuotantoon toimitettu robottikonttiasema sisältää 15 servoakselia yhdellä OTC:n FD-ohjauksella.

2_web

Robottikontin siirtoa Lahdessa.

5_web

Robottikontti tuotannossa Lahdessa.