Avainsana-arkisto: kappaleenkäsittely

MZ12 on uutuus Nachin huippunopeiden robottien sarjassa

Nachi robottien edustaja Suomessa on Finnrobotics Oy. Perinteisesti kappaleenkäsittely- ja pistehitsausroboteistaan tunnettu Nachi on viime vuosien aikana julkaissut useita uusia malleja MZ-sarjassaan, jonka erityisominaisuuksia ovat huipputarkkuus ja suuri nopeus. Nyt sarjaan on uutuutena tullut tähän asti kookkain malli, MZ12.

kappaleenkäsittelyrobotti

MZ12 erityisominaisuuksiin kuuluu suojausluokitus IP67. Robotti sopii hyvin pölyisissä tiloissa käytettäväksii ja käsivarren voi hetkellisesti upottaa veteen. Robotin pintamaali on vastuskykyinen kiehuvalle vedelle, kuten myös joillekin hapoille ja liuottimille, sekä ruosteelle. Täten MZ12 on loistava robotti palvelemaan esimerkiksi sorvia tai prässiä. Tarvittaessa myös robotin CFD-kontrolleri voidaan sijoittaa suojattuun koteloon.

Muiden saman sarjan robottien tapaan myös MZ12 käsivarren sisään on sijoitettu venttiilit tarttujan toimilaitteita varten. Niiden ohjausta, ja muita I/O-kytkentöjä varten löytyy 24-napainen, robotin sisään rakennettu signaalikaapeli. Uutuutena löytyy vakiovarusteena LAN-kaapeli. Paineilmalinjoja robotin läpi kulkee kolme, joista yksi on varattu puhallusta varten.

Lisätietoja robotin toiminnasta ja käyttökohteista:
Kimmo Yli-Anttila puh. 050 – 3834 800
Teemu Kangas puh. 050 – 3834 802

Puumessut 2015

PUUMESSUT2Finnrobotics Oy osallistui Jyväskylässä järjestettyihin puumessut 2015 tapahtumaan. Messut olivat kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut tapahtuma ja kävimme monia mielenkiintoisia keskusteluita robotiikan tämän hetkisestä tilanteesta sekä tulevaisuudesta. Robottien monikäyttöisyys sekä pienten valmistussarjojen soveltuminen automatisointiin olivat keskustelua herättäviä aiheita.

Oli hienoa tavata uusia tuttavuuksia ja kasvoja puhelimien sekä sähköpostien takaa. Kiitos kaikille Puumessut  2015  –messuosastollamme käyneille.

Finnrobotics osallistui Puukone 2014 -näyttelyyn

Finnrobotics osallistui Turussa pidetyille Puukone 2014 -näyttelyyn naantalilaisen Eurotec Oy:n tiloissa.

Eurotechin kanssa on aloitettu yhteistyö kummankin yrityksen ydinosaamisaluiden tuomiseksi yhteen: Finnroboticsilla on vankka kokemus robotiikasta ja tarttujista, Eurotec taas tuntee puuntyöstön ja puutoimialan. Tämän merkkinä näyttelyssä oli esillä Finnrobotiscin puolesta Nachi MC20 kappaleen- käsittelyrobotti palvelemassa Eurotechin edustamaa Alberti CNC-työstökonetta. Monia ihmisiä tämä ilmestys kiinnostikin, käsiäpuristettiin ja yhteystietoja vaihdettiin.

puukone1

Nachi MC20 lataa italialaista Alberti-jyrsinkonetta.

puukone2

Parempi yleiskuva osastosta.

Uusi 4-akselinen paletointirobotti Nachilta

Nachin paletointirobotti on suunniteltu erityisesti pakettien, laatikoiden yms. tavaran käsittelyyn. Robotin kompakti runkorakenne takaa laajan työalueen ja hyvän ulottuvuuden.

nachi_presto_lp130_2
Nachin uutta 4-akselista robottimallia on saatavilla 130 kg (LP130-01) ja 180 kg (LP180-01) kuormankantokyvyllä. Paletointirobotin ulottuvuus on 3210 mm ja 1-akselin työalue täydet 360-astetta.

Nopean paletointitoiminnon johdosta robotti kykenee käsittelemään 1500 kappaletta tunnissa 130 kg painoisia kappaleita (LP130) ja 1800 kappaletta tunnissa 60 kg painoisia kappaleita (LP130). Opastava ja automatisoitu ohjelmointitoiminto tekee eri muotoisten kappaleiden käsittelyn ohjelmoinnista helppoa ja joustavaa.

Robotin rungossa kulkevat 20 kpl I/O-signaalikaapelia vähentävät ulkoisten johdotusten tarvetta toteutettaessa tarttujen ohjausta ja anturointia.

nachi_presto_lp130_1

Ladattava materiaali

Nachi_LP130-180_EN

PDF-tiedostojen katseluun tarvitaan Adobe Reader -ohjelma, jonka voi ladata ilmaiseksi Adoben verkkosivuilta.