Avainsana-arkisto: nachi

MZ12 on uutuus Nachin huippunopeiden robottien sarjassa

Nachi robottien edustaja Suomessa on Finnrobotics Oy. Perinteisesti kappaleenkäsittely- ja pistehitsausroboteistaan tunnettu Nachi on viime vuosien aikana julkaissut useita uusia malleja MZ-sarjassaan, jonka erityisominaisuuksia ovat huipputarkkuus ja suuri nopeus. Nyt sarjaan on uutuutena tullut tähän asti kookkain malli, MZ12.

kappaleenkäsittelyrobotti

MZ12 erityisominaisuuksiin kuuluu suojausluokitus IP67. Robotti sopii hyvin pölyisissä tiloissa käytettäväksii ja käsivarren voi hetkellisesti upottaa veteen. Robotin pintamaali on vastuskykyinen kiehuvalle vedelle, kuten myös joillekin hapoille ja liuottimille, sekä ruosteelle. Täten MZ12 on loistava robotti palvelemaan esimerkiksi sorvia tai prässiä. Tarvittaessa myös robotin CFD-kontrolleri voidaan sijoittaa suojattuun koteloon.

Muiden saman sarjan robottien tapaan myös MZ12 käsivarren sisään on sijoitettu venttiilit tarttujan toimilaitteita varten. Niiden ohjausta, ja muita I/O-kytkentöjä varten löytyy 24-napainen, robotin sisään rakennettu signaalikaapeli. Uutuutena löytyy vakiovarusteena LAN-kaapeli. Paineilmalinjoja robotin läpi kulkee kolme, joista yksi on varattu puhallusta varten.

Lisätietoja robotin toiminnasta ja käyttökohteista:
Kimmo Yli-Anttila puh. 050 – 3834 800
Teemu Kangas puh. 050 – 3834 802

Nachi Direct Teach – helppoutta robotin opettamiseen

Finnrobotics Oy maahantuo ja toimittaa Suomessa Nachi robotteja. MZ-mallisto on Nachin kompaktien, ultranopeiden robottien tuoteperhe. Nämä robotit on suunniteltu pienten kappaleiden käsittelyyn (pakkaus,  asennus, työstökoneiden lataus ja purku), konenäkösovelluksiin (poiminta, tarkastus) sekä viimeistelyyn (saumaus, kiillotus, jäysteenpoisto).

MZ-mallistoon on saatavana lisävarusteena opetusta helpottava Direct Teach-funktio. Sen avulla robottia voidaan liikutella opetettaessa ilman opetusyksikköä, Teach Pendantia. Tämä helpottaa etenkin niitä robotin käyttäjiä, jotka eivät ole robottien kanssa tekemisissä päivittäin. Ohjelmoinnin lisäksi toimintoa voidaan käyttää mahdollisista vikatilanteista toipumiseen, jolloin käyttäjän ei välttämättä tarvitse osata ollenkaan liikutella robottia perinteisellä opetusyksiköllä. Nämä tilanteet ovat yleistyneet Collaborative Robotien eli Cobotien myötä. MZ04E malli kuuluu näiden ns. yhteistyörobottien luokkaan eli se voi toimia yhdessä ihmisten kanssa ilman turvavälineitä.

Direct Teachia käytetään sitä varten erikseen suunnitellulla kahvalla, jossa on kuolleenmiehenkytkin sekä tarvittavat painikkeet, joiden toiminnot voidaan valita tilanteen mukaan. Kahvan asentoa saadaan vaihdettua sovellusten vaatimusten mukaan. Opetuskahvan yhteyteen asennetaan voimasensori, jonka avulla tunnistetaan käyttäjän haluama suunta. Robottia liikutettaessa voidaan lukita tarttujan asento, jolloin liikutaan XYZ-suunnissa vapaasti. Vaihtoehtoisesti voidaan lukita työkalupisteen paikka ja käännellä tarttujaa oikeaan asentoon sen ympäri.

direct_teach

Kuva 1. Direct Teach opetuskahva ja voima-anturi.

Video 1. Nachin MZ04 on hyvin nopea robotti.

Lisätietoja:

Kimmo Yli-Anttila puh. 050 – 3834 800
Teemu Kangas puh. 050 – 3834 802

Nachi julkaisi uuden paletointirobottimallin MC500P

Finnrobotics Oy toimitti syksyllä 2015 Euroopan ensimmäiset Nachi SRA-100H robotit, joiden erikoisominaisuus on robotin käsivarren läpi kulkevat kaapelit. Nyt myös paletointirobottisarjaan on julkaistu vastaava malli, viisiakselinen MC500P. Massiivinen 3000 kiloa painava robotti pystyy käsittelemään 500 kilon painoisen kuorman ja sen ulottuma on valtava, 3756 mm.

Nachi MC500P robotin etu kilpaileviin tuotteisiin on robotin käsivarren ja ranteen läpi kulkevat kaapelit. Tällöin tarttujan tai toimilaitteen kaapelit eivät tartu työkappaleeseen tai muihin toimilaitteisiin. Kaapelit ovat myös suojassa robotin käsivarren sisällä, mikä mahdollistaa robotille normaalia laajemmat ja monimuotoisemmat liikeradat.

mc500p

Lataa esite robotista tästä.

Lisätietoa MC500P ja muista Nachi roboteista:

Kimmo Yli-Anttila puh. 050 3834 800
Teemu Kangas puh. 050 3834 802

Finnrobotics Oy vahvasti osallisena huonekalutehdas Iskun jätti-investoinneissa Lahdessa

Vuonna 1928 perustettu perheyritys, huonekalutehdas Isku, keskittää tuotantonsa Suomeen ja modernisoi Lahden tehdastaan yli 20 miljoonalla eurolla. Uudistukset mahdollistavat tulevaisuudessa nykyisen 135 miljoonan euron liikevaihdon kaksinkertaistamisen.

Yksi suurista uudistuksista on ainutlaatuinen muotoiltavan vanerin, Gradan, käsittelyyn rakennettu puristinlinjasto. Finnrobotics on toimittanut Grada-linjaston automatisointia varten useita Nachi-robotteja vanerilevyjen käsittelyyn sekä jyrsintään. Jyrsinnässä robotin liikeradat ohjelmoidaan Offline- eli etäohjelmointina 3D CAD-mallien avulla, mikä osaltaan mahdollistaa tuotannon jatkumisen katkeamattomana kolmessa vuorossa.

Iskun investoinnit ovat malliesimerkki siitä, miten tuotantoa on vaikeankin taloustilanteen aikana mahdollista säilyttää ja jopa kasvattaa Suomessa. Laadukkaasti toteutetulla robotisoinnilla saavutetaan merkittävästi lisää tuotantotehokkuutta ja –kapasiteettia. Iskun uuden puristinlinjan avulla huonekalujen valmistus nopeutuu jopa 60 prosenttia.

Finnrobotics on robottisovellusten asiantuntija hitsaus-, kappaleenkäsittely- ja jyrsintäsovelluksissa. Mallistomme sisältää laajan valikoiman robotteja, joista valitsemme aina sopivan mallin asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Iskulle toimitetut robotit ovat Euroopan ensimmäiset SRA-100H-robotit, joiden merkittävin kilpailuetu on robotin käsivarren ja ranteen läpi kulkevat kaapelit.

Isku_uutisenkuvituskuvaRobotti poimimassa Grada-levyä puristinmuotista servo-ohjatun tarttujan avulla

Lisätietoja:

Kimmo Yli-Anttila 050 383 4800
Teemu Kangas 050 383 4802
(etunimi.sukunimi@finnrobotics.fi)

Finnrobotics toimitti Euroopan ensimmäiset Nachi SRA-H robotit

Finnrobotics kulkee robottitekniikan kehityksen kärjessä toimittamalla Euroopan ensimmäiset Nachi SRA-100H robotit jyrsintä- sekä käsittelysovelluksiin. Puutuoteteollisuuteen toimitetut robotit ovat varustettu muun muassa servotarttujalla sekä sähköisellä jyrsimellä.

Nachi SRA-100H etuna kilpaileviin tuotteisiin on ranteen lävitse vedettävät kaapelit. Tällöin tarttujan tai toimilaitteen kaapelit eivät sotkeudu tai tartu työkappaleeseen tai muihin toimilaitteisiin. Kaapelit ovat suojassa robotin käsivarren sisällä näin myös robotin liikeradat voivat olla laajempia ja monimuotoisempia kuin tavallisilla tarttujilla tai jyrsimillä.

Nachin robottimallistosta löytyy useita malleja joissa robotin kaapelit voidaan vetää robotin ranteen lävitse. Kerromme mielellämme lisää Nachin robottimallistosta ja Nachi robottien ominaisuuksista. Lataa esite Nachin roboteista tästä: (Nachi Robot 2013 ENG)

asema_takaa

Puristuslinja edestä

asema_edesta

Puristuslinja takaa

jyrsinsolu

Jyrsinsolu

jyrsintärobotti robottijyrsintä

Lähikuva karasta. Myös karan letkut on viety ranteen läpi

toinen tarttuja

Tarttuja, huomaa ranteen läpi kulkeva ilmaletku

 

Lisätietoja:

Kimmo Yli-Anttila 050 383 4800,
Timo Kerminen 050 383 4803
(etunimi.sukunimi@finnrobotics.fi)

Puumessut 2015

PUUMESSUT2Finnrobotics Oy osallistui Jyväskylässä järjestettyihin puumessut 2015 tapahtumaan. Messut olivat kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut tapahtuma ja kävimme monia mielenkiintoisia keskusteluita robotiikan tämän hetkisestä tilanteesta sekä tulevaisuudesta. Robottien monikäyttöisyys sekä pienten valmistussarjojen soveltuminen automatisointiin olivat keskustelua herättäviä aiheita.

Oli hienoa tavata uusia tuttavuuksia ja kasvoja puhelimien sekä sähköpostien takaa. Kiitos kaikille Puumessut  2015  –messuosastollamme käyneille.

Finnrobotics mukana Automatica-messuilla Münchenissä 3-6.6

automatica-logoNachi –robotien osastolla A4 528  voitte tutustua uuden robottisukupolven MZ07 robottiin. Robotin avulla automatiosointi on tullut helpommaksi, turvallisemmaksi ja energiaa säästävämmäksi.

MZ07_cata

MZ07

OTC-robotit esittelee osastollaan B4 505 uuden seitsemän akselisen hitsausrobotin FD-B6. Lisäakselin avulla robottia voidaan käyttää vaikeammissa hitsaussovelluksissa.

Teaser-video uudesta robotista.

Olemme päämiestemme osastoilla, mutta varmuudella saatte sovittua tapaamisen ottamalla suoraan yhteyttä.

Kimmo Yli-Anttila +358-50-3834800
Timo Kerminen +358-50-3834803

Uusi MZ07 robotti Nachi:lta

Nachi on tuonut markkinoille uuden MZ-sarjan robottimallin.

MZ07 robotti on maailman nopein, kevein kompaktirobotti sarjassa maailmalla. Käyttämällä kevyttä ja jäykkää varsirakennetta, sekä viimeisintä liikeohjausteknologiaa tekevät tästä robotista 37% nopeamman kuin Nachi:n aiemmat mallit. Tämä osaltaan lisää tuottavuutta monenlaisissa robottisovelluksissa. Robotilla on korkea pölyn ja vedenkestävä vakio-ominaisuus ja sen suojaustaso on IP67. Robotin kuormankantokyky on 7kg ja se kykenee äärimmäiseen toistotarkkuuteen. Lyhyemmän MZ07-01 robottimallin toistotarkkuus on +/-0,02mm ja pidemmän MZ07L-01 robottimallin toistotarkkuus on +/-0,03mm. Viimeisimmän 6-akselin nopeus on huimat 1000º/s.

Robotin rungossa on edistynyt johdotusratkaisu, mikä mahdollistaa johtojen ja putkien viemisen ranteen ja viimeisimmän 6-akselin lävitse. Tämän johdosta voidaan välttää häiriöitä ulkoisten laitteiden kanssa. Sekä sallii robotin rungon operoida huomattavasti ahtaamissa paikoissa parannetulla tarkkuudella ja suurten nopeuksien ennalta-arvattavalla johtojen käyttäytymisellä. Robotti voidaan asentaa kaikkiin asentoihin ja se on painoltaan vain 30kg luokkaa.

CFD-ohjaus_pieni

Myös ohjain on pienikokoinen.

Myös ohjain on pienikokoinen.

MZ -robottisarjassa on vakiona uusi kompakti CFD –ohjausyksikkö, myös se voidaan asentaa pystysuoraan, mikä auttaa säästämään tilaa. CFD -ohjaukseen voidaan lisätä yksi ulkoinen servoakseli, sekä siinä on uusi kompakti opetusyksikkö. MZ07 robotti voidaan myös kytkeä uuteen FD- ohjaukseen, sekä robottiin voidaan optiona tilata normaali FD -opetusyksikkö. Kompakti ohjausyksikkö sisältää kaikki samat ominaisuudet kuin uusi FD-ohjaus. Mutta lisäksi vakiona toimitukseen kuulu kevyt simulointiohjelmisto FD on Desk Light. Tämän lisäksi robottiin saa suuren määrän erilaisia optioita, kuten rungon sisään suunniteltu 3 venttiilin venttiilipaketti, Ethernet kaapeli kameraa varten ja erilaisia Nachi:n valmistamia tarttuja paketteja. Nachi MZ07 robotti on lanseerattu syyskuussa samanaikaisesti Japanissa, Amerikassa, Euroopassa, Kiinassa ja Itä-Aasiassa.

Ladattava materiaali

Video YouTubessa

MZ07_esite

Uusi järeämpi robotti Nachin MC-sarjaan.

mc350
MC350 on ketterä ja suuren ulottuvuuden omaava uusi robottimalli MC-sarjan loppupäähän. Robotti on kokoluokkansa nopein, vahvin sekä tarkin. MC350 kykenee käsittelemään 350 kg kuormaa 2771 mm ulottuvuudella. Robotin toistotarkkuus on +-0,2mm. Painoa vanhaan malliin verrattuna on saatu tiputettua 180kg, jolloin lopulliseksi kokonaispainoksi jää 1620kg. Soveltuu käytettäväksi mm. raskaaseen kappaleenkäsittelyyn ja työstökoneen palveluun.

Tietoja uudesta MC350 mallista:

MC350:n runkorakennetta kehitettäessä on saatu poistettua kokonaan takimmainen linkkiakseli ja vastapaino, tämän asiosta robotti on helpompi asettaa toimimaan ahtaissa tiloissa ja robotin ulottuvuutta on saatu kasvatettua.
sc400old
twin_drive_system3
Twin Drive järjestelmä vähentää moottoriin ja vaihteistoon kohdistuvia voimia. Parantaa rungon jäykkyyttä sekä vähentää liikkeessä tapahtuvaa värähtelyä. Kuva oikealla.

mc350nm Raskaiden kappaleiden käsittelyä helpottavat akseleiden 4-6 uudet vahvat ranteet, joiden vääntömomenttia on saatu parannettua huomattavasti edelliseen malliin verrattuna.

mc350inertiaRanteiden kasvaneiden hidastusmomenttien ansiosta robottia voidaan käyttää liikuttelemaan yhä suurempia ja painavampia kappaleita.

Ladattava materiaali

MC350 Esite (pdf, 0.92 Mt)

Nachi tuonut markkinoille uuden MC-sarjan robottimallin.

mc12

MC12S

Robotin kuormankantokyky on 12 kg. Se on kokoonsa nähden tehokas ja soveltuu monipuolisesti erilaisiin kappaleenkäsittelysovelluksiin.

Rakenteeltaan kompakti Nachi MC12S omaa 1400 mm ulottuvuuden ja 1-akseli kääntyy täydet 360 astetta. MC12S on äärimmäisen tarkka, sillä se kykenee +/- 0,06 mm toistotarkkuuteen. Korkean suojaustason (IP65) ansiosta se soveltuu työskentelemään erilaisissa työympäristöissä.

Ladattava materiaali

MC12S Esite (pdf, 0.43 Mt)