Avainsana-arkisto: ohjaus

Uusi MZ07 robotti Nachi:lta

Nachi on tuonut markkinoille uuden MZ-sarjan robottimallin.

MZ07 robotti on maailman nopein, kevein kompaktirobotti sarjassa maailmalla. Käyttämällä kevyttä ja jäykkää varsirakennetta, sekä viimeisintä liikeohjausteknologiaa tekevät tästä robotista 37% nopeamman kuin Nachi:n aiemmat mallit. Tämä osaltaan lisää tuottavuutta monenlaisissa robottisovelluksissa. Robotilla on korkea pölyn ja vedenkestävä vakio-ominaisuus ja sen suojaustaso on IP67. Robotin kuormankantokyky on 7kg ja se kykenee äärimmäiseen toistotarkkuuteen. Lyhyemmän MZ07-01 robottimallin toistotarkkuus on +/-0,02mm ja pidemmän MZ07L-01 robottimallin toistotarkkuus on +/-0,03mm. Viimeisimmän 6-akselin nopeus on huimat 1000º/s.

Robotin rungossa on edistynyt johdotusratkaisu, mikä mahdollistaa johtojen ja putkien viemisen ranteen ja viimeisimmän 6-akselin lävitse. Tämän johdosta voidaan välttää häiriöitä ulkoisten laitteiden kanssa. Sekä sallii robotin rungon operoida huomattavasti ahtaamissa paikoissa parannetulla tarkkuudella ja suurten nopeuksien ennalta-arvattavalla johtojen käyttäytymisellä. Robotti voidaan asentaa kaikkiin asentoihin ja se on painoltaan vain 30kg luokkaa.

CFD-ohjaus_pieni

Myös ohjain on pienikokoinen.

Myös ohjain on pienikokoinen.

MZ -robottisarjassa on vakiona uusi kompakti CFD –ohjausyksikkö, myös se voidaan asentaa pystysuoraan, mikä auttaa säästämään tilaa. CFD -ohjaukseen voidaan lisätä yksi ulkoinen servoakseli, sekä siinä on uusi kompakti opetusyksikkö. MZ07 robotti voidaan myös kytkeä uuteen FD- ohjaukseen, sekä robottiin voidaan optiona tilata normaali FD -opetusyksikkö. Kompakti ohjausyksikkö sisältää kaikki samat ominaisuudet kuin uusi FD-ohjaus. Mutta lisäksi vakiona toimitukseen kuulu kevyt simulointiohjelmisto FD on Desk Light. Tämän lisäksi robottiin saa suuren määrän erilaisia optioita, kuten rungon sisään suunniteltu 3 venttiilin venttiilipaketti, Ethernet kaapeli kameraa varten ja erilaisia Nachi:n valmistamia tarttuja paketteja. Nachi MZ07 robotti on lanseerattu syyskuussa samanaikaisesti Japanissa, Amerikassa, Euroopassa, Kiinassa ja Itä-Aasiassa.

Ladattava materiaali

Video YouTubessa

MZ07_esite

OTC Daihenin uusi hitsausrobotti AII-B4 on kokoluokkansa nopein

aii-b4_uutuusJapanilainen hitsausrobottivalmistaja OTC Daihen on julkistanut suurta suosiota saavuttaneesta AX-V4AP hitsausrobottimallistaan uuden entistäkin nopeamman ja kompaktimman version tyypiltään AII-B4. Robotin lisäksi markkinoille on tullut myös uusi robottiohjainmalli AXC II.

OTC Daihen oli aikoinaan ensimmäisten robottivalmistajien joukossa kehittämässä hitsausrobottia, jossa poltinkaapeli on integroitu robotin rungon sisään, kulkien hitsauspolttimeen ranteen 6-akselin lävitse. Uudessa AII-B4 robottimallissa poltinkaapelin sijaintia ja kulkua on kehitetty entisestään, lopputuloksena yhä kestävämpi ja huomaamattomampi kaapelipaketti. Tämän lisäksi myös hitsauskoneen plus-kaapeli on integroitu robotin rungon sisälle.

OTC Daihen tunnetaan nopeista ja laadukkaista roboteista. Uusi AII-B4 onkin kokoluokkansa nopein hitsausrobotti maailmassa. Uutuusmalli omaa edeltäjäänsä jopa 40 % suuremman maksiminopeuden. Robotin akseleiden 1-3 maksiminopeus on 210 º/s, 4-5 akseleilla 420 º/s ja 6-akselilla 620 º/s. Suuresta nopeudesta huolimatta robotti kykenee ±0,08 mm toistotarkkuuteen.

AII-B4:n runkorakenne ja käsivarren sekä ranteen hoikka muotoilu helpottavat pääsyä ahtaisiinkin paikkoihin. Keventynyt käsivarsi on paksuudeltaan vain 130 mm. Uudistunut 165 kg massan omaava runko mahdollistaa entistäkin laajemman työalueen. Työalue on R285-1411 mm, jossa kasvua on tapahtunut sisemmän säteen suuntaan. AII-B4 hitsausrobotti on saatavilla myös pidemmällä käsivarrella. Tyypin AII-B4L suurempi työalue yltää aina 2008 mm asti.

Hitsausrobottien lisäksi OTC Daihen valmistaa myös hitsausvarustuksen. AII-B4:n uusi langansyöttölaite on kooltaan aiempaa pienempi. Hyvin suojattu langansyöttölaite parantaa robotin luokse pääsyä hankaliin paikkoihin, pienentäen samalla törmäyksen riskiä. Uudistuneeseen hitsausvarustukseen kuuluvat myös muun muassa uudet kaasu- ja vesijäähdytteiset hitsauspoltinmallit, jotka mahdollistavat robotin 6-akselin rajattoman pyörityksen. Robotin ranteen läpi kulkeva poltinkaapeli yhdistettynä hitsauspolttimen rajattomalla pyörityksellä 6-akselin ympäri tekee poltinkaapelin olemassa olon huomaamattomaksi.

Uudistunut robottimallisto käsittää kaikkiaan 4, 6 ja 20 kg kuormankantokyvyn omaavat hitsausrobotit, joista 4 ja 6 kg mallit ovat saatavilla vaihtoehtoisesti myös pidemmällä käsivarrella.

Uudistunut robottiohjain AXC II

aii-ohjaus_uutuusMyös robotin AXC-ohjain on kokenut kattavan uudistuksen. Ulospäin näkyvimmät muutokset uudessa AXC II -ohjauksessa ovat merkittävästi pienentyneet ulkomitat, parannettu jäähdytysteho ja pölyntiiveys (IP 64). Huollettavuutta on parannettu ohjauskaapin rakennemuutoksilla ja komponenttien sijoittelulla.

AXC II –ohjauksen alusta on päivittynyt Windows NT:stä XP-pohjaiseksi. Yhdellä ohjauksella kyetään ohjaamaan samanaikaisesti jopa 9 robottia, yhteensä kaikkiaan 54 servoakselia.

Uusi ohjausjärjestelmä on edeltäjänsä tavoin varustettu monikielisellä käyttöliittymällä, jossa operaattoreiden riemuksi on valittavissa myös suomen kieli. Suomenkieliset valikot, toimintopainikkeet ja virheilmoitukset helpottavat robotin käyttöä entisestään.

Ohjauksen ennakoivaa huoltoa ja robotin toimintavarmuutta parantavia toimintoja on kehitetty. Ohjausjärjestelmä tarkkailee osien käyttötunteja ja huoltorajan lähestyessä se tiedottaa käyttäjälle ja opastaa huoltotoimenpiteen suorittamisessa. Ohjausjärjestelmä sisältää 1000 viimeisimmän virheilmoituksen lokin ja se näyttää graafisesti virheiden esiintymistaajuuden.

Yksi uusista hitsaukseen liittyvistä ominaisuuksista on uudentyyppinen koordinaatisto, joka sijoittuu hitsauksen aloituspisteeseen suuntautuen kohti lopetuspistettä. Tätä koordinaatistoa voidaan käyttää apuna robotin liikeratojen kopioinnissa, siirrossa, peilauksessa yms. ohjelmointia tehostavissa toiminnoissa.