Avainsana-arkisto: nordic welding expo

Nordic Welding Expo 2012 messut Tampereella messu- ja urheilukeskuksessa 23.-25.10.2012

FD-kansi_pieniTervetuloa tutustumaan maailman kehittyneimpään ja uusimpaan robottiohjaukseen messuosastollemme C 40.

Ensiesittelemme uuden FD-sarjan ohjauksen sekä robotin tapahtumassa.

FD-ohjauksen ja robottien euroopan ensiesittely tapahtuu samanaikaisesti OTC:n messuosastolla EuroBlech 2012 tapahtumassa Hanoverissa 23.-27.10.2012.

eb2012

 

nw2012

Finnrobotics mukana Nordic Welding -messuilla

Finnrobotics osallistui Tampereella 8-10.11.06 pidetyille Nordic Welding -messuille. Yhdellä messujen suurimmista ja näyttävimmistä osastoista, Finnroboticsilla oli esitteillä robottihitsauksen uusinta tekniikkaa. Kolmipäiväinen messutapahtuma keräsi kaikkiaan reilut 5500 hitsauksesta ja leikkauksesta kiinnostunutta kävijää.

nwUuden mallinen modulaarinen kaksois L-hitsauspöytä

Osastolla oli esitteillä muun muassa twin-hitsausrobottijärjestelmä, joka oli varustettu kahdella OTC:n AX-MV4AP hitsausrobotilla ja Finnroboticsin omalla modulaarisella kaksois L-hitsauspöydällä DP4-300UL. Messuilla näytillä olleessa pöytämallissa toisella puolella oli L-pöytä ja toisella U-pöytä, kuormankantokyvyltään 300 kg. Kaksi servoakselia kummallakin puolella mahdollistavat kappaleen kääntämisen hitsauksen kannalta optimaaliseen asentoon.

nw_twinModuulirobotti

Moduulirobotti edustaa OTC:n uusimpaa hitsauksessa sovellettavissa olevaa robottitekniikkaa. Messuilla esitellyssä asemassa moduulirobotti työskenteli synkronoidusti yhdessä AX-MV6 kappaleenkäsittelyrobotin kanssa. Moduulirobotti koostui servo-ohjatuista X- ja Z-liikeakseleista (vaaka/pysty) ja suorasta hitsauspolttimesta. Kappaleenkäsittelyrobotin tehtävänä oli latoa hitsattavat osat jigiin, jonka jälkeen moduulirobotti suoritti silloitushitsauksen. Tämän jälkeen moduulirobotti suoritti putkiosan hitsaamisen levyyn, kappaleenkäsittelyrobotin pitäessä ja pyörittäessä hitsattavaa kappaletta. Yksi AX-C-ohjaus suoritti molempien robottien liikeohjauksen.

nw_moduulirobotti3D-konenäköjärjestelmä

Hitsausrobottien lisäksi esitteillä oli Nachin SC50 kappaleenkäsittelyrobotti, joka oli varustettu Nachin omalla NV-AX konenäköjärjestelmällä. Järjestelmä koostui kahdesta robotin tarttujaan kiinnitetystä kamerasta ja ohjausyksiköstä. Kyseinen 2D/3D-näköjärjestelmä eroaa perinteisistä konenäköratkaisuista sillä, että se on integroitu robotin ohjaukseen. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki toiminnot, kuten muun muassa tunnistettavien kappaleiden opettaminen ja asetukset tehdään robotin oman opetusyksikön kautta. Tavallisten 2D-tunnistustoimintojen lisäksi, järjestelmä sisältää stereotunnistustoiminnon, joka mahdollistaa kappaleiden paikan tunnistamisen korkeussunnassa (z-suunta) sekä lisäksi kappaleen orientaation (rx, ry ja rz) määrittämisen.

nw_visioStandardirobottiasema

Esillä oli myös Finnroboticsin vakiotoimituksiin kuuluva standardirobottiasema, joka käsitti 6 kg hitsausrobotin AX-MV6 ja modulaarisen 2-akselisen 300 kg hitsauspyödän RP2-300. Kyseisen robottiaseman ohjelmointi voidaan suorittaa myös käyttäen OTC:n AX-OT –etäohjelmointiohjelmistoa, jolloin robotin liikkeet, ulottuvuus, tahtiaika yms. voidaan määrittää tietokoneella, ennen ohjelman siirtämistä todelliselle robotille tuotantoon.

Kiitokset kaikille osastollamme käyneille.